linzen kwark ovenschotel

Linzen Kwark ovenschotel

Linzen en kwark is misschien niet meteen de combinatie waar je het snelst aan zou denken als je een ovenschotel wil maken. Toch is deze verrassend lekker en ook nog eens heel makkelijk. Peulvruchten staan in de Schijf van Vijf. Omdat ze rijk zijn aan eiwitten en vitamine B1 kunnen ze prima dienen als vleesvervanger. Ook krijg je door het eten van peulvruchten direct een hele boel vezels binnen. Verder zitten er veel gezonde mineralen in linzen waaronder ijzer, magnesium en foliumzuur.

Linzen Kwark ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram linzen (uit blik)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 2 rode paprika’s
  • 450 gram magere kwark
  • 2 eieren
  • Zout, peper en paprikapoeder
  • 120 gr. geraspte kaas

Bereiding:

Versnipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Snijdt de paprika in blokjes. Deze ingrediënten aanfruiten in wat boter en slechts lichtjes laten kleuren. Eieren losroeren en mengen met de kwark zout, peper en paprikapoeder en geraspte kaas. Linzen afspoelen met water. Alle ingrediënten goed mengen en in ingevette ovenschaal doen. Gedurende 45 minuten in voorverwarmde oven (200 C) plaatsen.

Write a comment

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten