Pompoen lasagne met feta

Bij lasagne denken we toch nog vaak aan de klassieke variant uit dat ene pakje. Maar wist je dat je op heel veel manieren zelf zonder pakjes en zakjes lasagne kan maken? Bijvoorbeeld deze pompoen lasagne. Het is een combinatie van pompoen, feta en salie. Een verassende smaak en één van mijn favoriete recepten.

Pompoen lasagne met feta voor 4 personen:

Hoofdgerecht en in een uurtje klaar.

– 1 kilo pompoen (geschild, in dunne schijfjes of blokjes uit de vriezer)
– 1 el olijfolie
– 10 gram boter
– 30 gram bloem
– 500 ml magere melk
– 1 ei (losgeklopt)
– 6 lasagnevellen (volkoren)
– 300 gram jonge bladspinazie (fijnsnijden)
– 100 gram feta (verkruimeld)
– 1 el verse salie (grof gehakt)
– 80 gram kaas (naar keuze, geraspt)
– bakpapier
– ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel de pompoen over de bakplaten en verdeel de olijfolie eroverheen. Bak de pompoen ca. 20 minuten in de oven tot de schijfjes zacht zijn. Laat afkoelen. (Bij pompoenblokjes uit de vriezer is het niet nodig om ze eerst voor te bereiden in de oven)

Smelt ondertussen de boter in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer door elkaar tot alles gemengd is. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend portiegewijs de melk toe. Zet de kookpan terug op het vuur en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes koken tot de saus indikt. Haal de saus van het vuur en laat ca. 10 minuten afkoelen. Voeg het ei toe en roer door tot alles gemengd is.

Verdeel 2 el van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg 2 lasagnevellen erbovenop. Verdeel de helft van de spinazie, de helft van de pompoen, de helft van de feta, 1/3 van de salie en 1/3 van de saus over de lasagnevellen. Leg 2 lasagnevellen bovenop de saus en herhaal de lagen nogmaals.

Dek af met de laatste 2 lasagnevellen. Verdeel de overige saus over de lasagnevellen. Verdeel de kaas en de overige salie over de saus. Bak de lasagne 25 minuten in de oven. Laat ca. 10 minuten afkoelen en serveer.

Smakelijk!

Write a comment

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten