Quiche van zalm en champignon

Nu het buiten weer wat kouder wordt en de avonden korter is het heerlijk om aan tafel te gaan met een lekkere ovenschotel. Deze Quiche van zalm en champignon is heel makkelijk om te maken en staat ook nog eens binnen een half uurtje op tafel.

Quiche van zalm en champignon

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram champignons
3 lente uitjes (fijngesneden)
1 tl. tijm
360 gram roze zalm (blik, uitgelekt)
200 gram spinazie (mag fijngesneden)
400 gram ricotta (eventueel te vervangen door kwark)
1/3 bouillonblokje
4 vellen filodeeg
olijfolie

Snijd de champignons in plakjes of maak ze heel fijn in de keukenmachine. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verwarm olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 3-4 minuten. Voeg de lente-ui en de tijm toe en bak 2-3 minuten.

Voeg de roze zalm, de spinazie, de ricotta en de bouillon toe. Mocht het geheel te dik zijn, kun je eventueel wat water toevoegen. Verwarm ca. 2 minuten. Schep het geheel in een (ingevette) ovenschaal.

Verdeel het filodeeg over het zalmmengsel in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de vellen licht verkreukelen. Besprenkel met olijfolie.

Bak ca. 20 minuten in de oven tot het deeg bruingekleurd is. Serveer met komkommer, kerstomaten of sla.

Write a comment

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten