Recept: Mexicaanse salade

Wat moet je nou eten als het zo warm is?? Wat dacht je van deze Mexicaanse salade!  Een tortillawrap gevuld met deze heerlijke salade is een prima hoofdmaaltijd op een warme dag. Mocht je nog wat overhouden, is hij ook nog eens lekker als lunch! Deze salade smaakt ook heerlijk bij de BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen:

– 200 gram ijsbergsla
– 2 groene paprika’s
– 5 tomaten
– 2 rijpe avocado’s
– 1 blik maïskorrels
– 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
– 250 gram kipfilet
– peper en zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 blik kidneybonen
– volkoren tortillawraps

 

*        Was en droog de ijsbergsla en snijd deze in reepjes.
*        Maak de paprika en tomaten schoon, snijd ze in stukjes.
*        Schil de avocado, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
*        Meng de groenten, de kidneybonen en de maïskorrels in een schaal.
*        Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
*        Verhit 2 el olie en een koekenpan en bak de stukjes kip in ca. 5 min. gaar.
*        Klop een dressing van de olie, citroensap,  peper en zout en knoflook.
*        Meng de dressing door de groenten en roer de kip erdoor.
*        Vul de tortilla’s met het mengsel.

Write a comment

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten